Sezóna paprík vrcholí...máte radi plnenú papriku? Ja som ju voľakedy veľmi ľúbila, ale čoraz viac a viac mi mäso vôbec nechutí. Takže som si dnes pripravila túto vegan špecialitku. A ani nebudete potrebovať vajíčka na to, aby vám zmes držala pokope. Aj keď je pšeno bezlepkové, lepí dosť. Pochutnala som si.
Na 6 plnených paprík potrebujeme:
Na plnku:
Na omáčku:
|
1. Prvý krok začneme robiť najmenej 1,5
hod. pred samotným plnením papriky. Pšeno 2-3 x prelejeme horúcou vodou a dáme
variť do osolenej vody o objeme 2x toľko ako je jeho množstvo. To isté urobíme
s quinoou. Taktiež dáme variť šošovicu, ale do neoosolenej vody.
2. Sušené paradajky nakrájame na kúsky,
mrkvu nastrúhame nadrobno, cibuľu nakrájame nadrobno.
3. Keď sú pšeno i quinoa uvarené, dáme ich
ešte "dojsť", aby nabrali zvyšnú vodu a vychladli. Šošovičku zlejeme
a necháme tiež vychladnúť. Pšeno by malo nadobudnúť tuhšiu konzistenciu a malo
by byť zlepené, nie sypké.
4. Medzitým si pripravíme paradajkovú
omáčku a to tak, že do hrnca vylejeme paradajkový koncentrát, ja som ešte
vypláchla konzervy, takže som pridala cca 2 dcl vody. Vsypeme všetky koreniny a
necháme prejsť varom. Nakoniec dosladíme medom.
5. Keď máme pšeno, quinou a šošovicu
vychladnuté, pripravíme si panvicu, vylejeme na ňu olej. Keď je rozpálený,
vsypeme cibuľu, necháme smažiť a po chvíli vhodíme nasekaný cesnak. Smažíme,
pridáme mrkvu, tamarind a chvíľu dusíme. Nakoniec primiešame sušené paradajky a
šošovicu a odstavíme.
6. Do hlbšieho hrnca si dáme variť vodu.
7. Papriky zbavíme jadrovníkov a naplníme
pripravenou zmesou, pomáhame si rukoväťou lyžičky, aby sa nám podarilo dostať
do papriky čo najviac náplne.
8. Papriky vhodíme do vriacej vody a
varíme cca 5 min., ak máte radi mäkšiu, tak aj 10 min.
9. Podávame na paradajkovej omáčke,
ozdobené lístkami bazalky a posypané konopnými semiačkami.
Na prípravu tohto risotta som použila rajnicu StoneLegend od Delimano.
Ďakujem Nikonu za
zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!
♡♡♡
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára